Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Mayıs 2014 Perşembe

KIYMALI BEZELYE YEMEGI


BEZELYE YEMEGI

Henuz lisedeyken yapmaya basladigim bir yemek hayret nasil eklememisim bu gune dek. Tavuk etlisini bile cok once yayinlamisim halbuki :) Klasik sebze yemeklerinden yani anne yemeklerindendir kiymali bezelye yemegi. Ozellikle iri bezelye ile yapildiginda cok lezzetli olur. Yaninda pirinc pilavi ve cacik varsa hele ohhh...


MALZEMELER:
  • 1 kg. bezelye
  • 1 adet havuc
  • 1 adet patates
  • 125-150 gr. kiyma
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 tatli kasigi biber salca
  • 1 tatli kasigi domates salca
  • tuz
  • biraz karabiber
  • sicak su
  • sivi yag

YAPILISI:
  • Sivi yagda once kiyma rengi donecek kadar kavrulur, sogan ilave edilir.
  • Yagi fazla kullanmamak icin azicik su ilavesi yapip havuclar eklenir.
  • Harcin ortasinda bosluk acip salcalar bu boslukta kavrulmaya baslanir ve harcin hepsi karistirilir.
  • Patates, bezelye, tuz ve biraz karabiber de tencereye alinip tum malzeme soyle bir karistirilir ve yemegin suyu verilir.
  • Sicak su sebzelerin hizasina gelecek kadar koyularak 20 dakika kadar pisirilir.
  • Yemegi demlendirip yaninda pirinc pilavi ve cacik ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: