Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Şubat 2011 Pazartesi

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI


Pirinc mi bulgur mu derseniz mevzu pilavsa bulgurdan yanadir tercihim. Nedendir bilmem pirinc pilavi karnimda bir agri yapar. Bulgurla midemin arasi ise oldukca iyidir :) Buyrun tarifimize gecelim.

MALZEMELER:
  • 2-3 yemek kasigi tel sehriye
  • 2 su bardagi pilavlik bulgur
  • 3 su bardagi kaynar su
  • tuz
  • sivi yag

YAPILISI:
  1. Biraz sivi yagda tel sehriyeyi kavuralim.
  2. Sehriyenin rengi donunce bulguru ekleyelim.
  3. Bulguru bir kac kez cevirip tuz ve sicak suyu ekleyelim.
  4. Kisik ateste bulgurun suyunu cekmesini saglayalim.
  5. Bulgur suyunu cekince kontrol edelim pismis mi diye cunku cinsine gore daha fazla su isteyebilir ya da atesi cok verdiyseniz suyu kalmamis olabilir.
  6. Ben genelde duru marka bulgur kullaniyorum ve bu olcu uygun oluyor.
  7. Bulgur suyunu cekip pistiyse kapagini kapatip demlenmeye birakalim.

*Pirinc pilavini demlenmeye biraktigimda kapagin altina kagit havlu koyarim ama bulgur pilavinda buna ihtiyac olmuyor.

Hiç yorum yok: