Pirinc mi bulgur mu derseniz mevzu pilavsa bulgurdan yanadir tercihim. Nedendir bilmem pirinc pilavi karnimda bir agri yapar. Bulgurla midemin arasi ise oldukca iyidir :) Buyrun tarifimize gecelim.
MALZEMELER:
- 2-3 yemek kasigi tel sehriye
- 2 su bardagi pilavlik bulgur
- 3 su bardagi kaynar su
- tuz
- sivi yag
YAPILISI:
- Biraz sivi yagda tel sehriyeyi kavuralim.
- Sehriyenin rengi donunce bulguru ekleyelim.
- Bulguru bir kac kez cevirip tuz ve sicak suyu ekleyelim.
- Kisik ateste bulgurun suyunu cekmesini saglayalim.
- Bulgur suyunu cekince kontrol edelim pismis mi diye cunku cinsine gore daha fazla su isteyebilir ya da atesi cok verdiyseniz suyu kalmamis olabilir.
- Ben genelde duru marka bulgur kullaniyorum ve bu olcu uygun oluyor.
- Bulgur suyunu cekip pistiyse kapagini kapatip demlenmeye birakalim.
*Pirinc pilavini demlenmeye biraktigimda kapagin altina kagit havlu koyarim ama bulgur pilavinda buna ihtiyac olmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder