MALZEMELER:
- Somon(dondurulmuş)
- Kuru sogan
- Domates
- Yesil sivri biber ya da carliston biber
- Patates
- Baharat (kuru nane, kekik, belki pul biber...)
- Tuz
- Biraz z.yagi
YAPILISI:
- Oncelikle firini 200 dereceye ayarlayalim ve o isinirken malzemeleri hazirlayalim.
- Malzemelerde adet vermedim, siz kisi sayisina gore ayarlarsiniz.
- Firin kabinizin ya da tepsinizin icine yagli kagit serin.
- Somonlari tepsiye yerlestirin.
- Soyup iri iri dogradiginiz soganlari ve patatesleri de ilave edin.
- Biberleri ve domatesleri yikayip dograyin.
- Onlari da tepsiye yerlestirdikten sonra istediginiz baharatlari z.yagiyla karistirarak bir sos hazirlayin ve bu sosu tepsinin ustunde gezirin.
- Tuz serpmeyi de unutmayin ve isinmis firinda 20dk. pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder