Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Şubat 2011 Cumartesi

FIRINDA SOMON



Cumartesi gununu genelde esimle disarida geciririz. Bazen butun gun gezip sonra aksam yemegini de disarda yeriz. Ne kadar saglikli tercihler yapmaya calissak ve bildigimiz temizligine guvendigimiz mekanlara gitsek de insanin evinde yedigi yemek gibisi yok diyoruz cogu zaman. Siz de bizim gibi dusunuyor ve butun gun gezip tozduysaniz size eve geldiginizde kisa surede yapabileceginiz guzel bir yemek. Tabi eve gelmeden balikciya ya da markete ugramayi unutmayin.


MALZEMELER:
  • Somon(dondurulmuş)
  • Kuru sogan
  • Domates
  • Yesil sivri biber ya da carliston biber
  • Patates
  • Baharat (kuru nane, kekik, belki pul biber...)
  • Tuz
  • Biraz z.yagi


YAPILISI:
  1. Oncelikle firini 200 dereceye ayarlayalim ve o isinirken malzemeleri hazirlayalim.
  2. Malzemelerde adet vermedim, siz kisi sayisina gore ayarlarsiniz.
  3. Firin kabinizin ya da tepsinizin icine yagli kagit serin.
  4. Somonlari tepsiye yerlestirin.
  5. Soyup iri iri dogradiginiz soganlari ve patatesleri de ilave edin.
  6. Biberleri ve domatesleri yikayip dograyin.
  7. Onlari da tepsiye yerlestirdikten sonra istediginiz baharatlari z.yagiyla karistirarak bir sos hazirlayin ve bu sosu tepsinin ustunde gezirin.
  8. Tuz serpmeyi de unutmayin ve isinmis firinda 20dk. pisirin.

Hiç yorum yok: