Nasil da renkli bir tabak. Iste doganin mucizesi...
MALZEMELER:
- Marul
- Kirmizi lahana
- Sirke
- Tuz
- Havuc
- Konserve Misir
- Limon suyu
- Z.yagi
YAPILISI:
* Salatayi kat kat yerlestirmeniz gerektigini ve sosunu servis esnasinda ilave etmeniz gerektigini unutmayin ki karistirmak zorunda kalmayin.
* Bu salatanin (gorselliginin bozulmamasi icin) kesinlikle karistirilmamasi gerekiyor.
- Oncelikle marul yapraklarini bir kez sudan gecirip genis bir kapta hazirladigimiz sirkeli suda dinlenmeye birakiyoruz.
- Kirmizi lahananin dis yapraklarini atip kalani yikiyoruz ve bize gereken kadarini ince ince dogruyoruz.
- Genisce bir kapta dogradigimiz kirmizi lahanayi sirke ve tuz ile ovuyoruz. Kenarda bekletiyoruz.
- Parmak havucumuz varsa bir kac parcaya boluyoruz. Eger buyuk havuclarimiz varsa yikayip soyup rendeliyoruz.
- Konserve misiri sudan gecirip suyunu suzuyoruz.
- Sirkede beklettigimiz marul yapraklarini yikiyoruz ve ince ince dogruyoruz.
- Salata kasemize marul, kirmizi lahana ve rende havucu kat kat yerlestiriyoruz.
- En uste de misirlari serpiyoruz.
- Istedigimiz kadar limon suyu ve z.yagini karistirarak sosumuzu hazirliyoruz.
- Servis esnasinda sosu salataya dokuyoruz.
* Salatayi kat kat yerlestirmeniz gerektigini ve sosunu servis esnasinda ilave etmeniz gerektigini unutmayin ki karistirmak zorunda kalmayin.
* Bu salatanin (gorselliginin bozulmamasi icin) kesinlikle karistirilmamasi gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder