Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Mart 2011 Salı

MEVSİM SALATA



Nasil da renkli bir tabak. Iste doganin mucizesi...


MALZEMELER:
  • Marul
  • Kirmizi lahana
  • Sirke
  • Tuz
  • Havuc
  • Konserve Misir
  • Limon suyu
  • Z.yagi


YAPILISI:
  1. Oncelikle marul yapraklarini bir kez sudan gecirip genis bir kapta hazirladigimiz sirkeli suda dinlenmeye birakiyoruz.
  2. Kirmizi lahananin dis yapraklarini atip kalani yikiyoruz ve bize gereken kadarini ince ince dogruyoruz.
  3. Genisce bir kapta dogradigimiz kirmizi lahanayi sirke ve tuz ile ovuyoruz. Kenarda bekletiyoruz.
  4. Parmak havucumuz varsa bir kac parcaya boluyoruz. Eger buyuk havuclarimiz varsa yikayip soyup rendeliyoruz.
  5. Konserve misiri sudan gecirip suyunu suzuyoruz.
  6. Sirkede beklettigimiz marul yapraklarini yikiyoruz ve ince ince dogruyoruz.
  7. Salata kasemize marul, kirmizi lahana ve rende havucu kat kat yerlestiriyoruz.
  8. En uste de misirlari serpiyoruz.
  9. Istedigimiz kadar limon suyu ve z.yagini karistirarak sosumuzu hazirliyoruz.
  10. Servis esnasinda sosu salataya dokuyoruz.

* Salatayi kat kat yerlestirmeniz gerektigini ve sosunu servis esnasinda ilave etmeniz gerektigini unutmayin ki karistirmak zorunda kalmayin.

* Bu salatanin (gorselliginin bozulmamasi icin) kesinlikle karistirilmamasi gerekiyor.

Hiç yorum yok: