Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Şubat 2011 Pazar

BARBUNYA YEMEĞİ


Iyi ki atmisim bu barbunyalari dondurucuya. Koku olur mu ya da tadi bozulur mu diye endiselerim olmustu ama hic korktugum gibi olmadi. Ayiklayip dondurdugum barbunyalari hic cozdurmeden her zaman yaptigim gibi pisirdim . Sonuc tam istedigim gibi!


MALZEMELER:
  • 1 kg. barbunya
  • Domates
  • Sivri biber
  • Kuru sogan
  • Salca
  • Kirmizi toz biber
  • Sivi yag
  • Tuz
  • Su

YAPILISI:
  1. Yemeklik dogradigimiz kuru sogani sivi yagda biraz kavuralim.
  2. Salca ve toz biberi ilave edelim. Karistirmaya devam...
  3. Barbunya, biber ve domatesi de ilave edip kapagi kapatarak sebzelerin biraz kavrulmalarini bekleyelim.
  4. Sonra yemegin tuzunu ve suyunu ekleyip pismeye birakalim.

SERVIS ONERISI: Yaninda bulgur pilavi ve cacik ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: