Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Şubat 2011 Perşembe

KARAMEL ŞERBETLİ ETİMEK TATLISI


YALANCI EKMEK KADAYIFI

Şerbetli bir tatliya gore oldukca hafif olan etimek tatlisi benim favori tatlilarimdan. Kimilerinin ekmek kadayifi mi diye sorduklari bu tatli yalanci ekmek kadayifi diye de biliniyor . Her yaptigimda hem lezzetinin hem de goruntusunun beni cok memnun ettigi bu tatliyi umarim sizler de yapip bu guzelligi tadarsiniz.


MALZEMELER:

alt kat icin:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardagi sicak su(serbet icin)
  • 1,5 su bardagi toz seker(serbet icin)

orta kat icin:
  • 1 litre sut
  • 6 yemek kasigi un
  • 2 yemek kasigi bugday nisastasi
  • 6 yemek kasigi toz seker
  • 2 tatli kasigi tereyag
  • 1 paket vanilin

ust kat icin:
  • 1 poset krem santi
  • 200 ml. soguk sut (1 su bardagi)
  • antep fistigi


YAPILISI:
  1. 12 adet tuzsuz etimegi dikdortgen(kulplu) borcama dizelim. 
  2. Toz sekeri derin bir teflon tencerede tahta kasikla karistirarak kisik ateste karamelize edelim(aman dikkat yanik kokusu olmasin). 
  3. Sekerin rengi kahverengiye donunce 2 su bardagi kaynar suyu yavasca tencereye ilave edelim. Su sicrayabilecegi icin tencereden biraz uzak durmakta fayda var. Seker topaklasabilir endiselenmeyin karistirdikca gececek. 
  4. Serbetimiz puruzsuz hale gelince 2-3 dk. daha karistirip altini kapatalim. 10 dk. beklesin.
  5. Serbetimiz beklerken krem santiyi paketin ustunde yazdigi gibi hazirlayip buzdolabina kaldiralim. 
  6. Ilk sicakligi gecmis olan serbeti borcama dizdigimiz etimeklerin uzerine yavasca dokelim.
  7. Orta kat icin vanilya ve tereyag haricindeki tum malzemelerimizi karistirarak muhallebimizi pisirelim. Kaynamaya baslayinca tereyagini ilave edip karistiralim ve 2-3 dk. daha karistirip kapatalim. 
  8. Muhallebiyi ocaktan aldiktan sonra vanilyayi ekleyip mikserle biraz cirpalim. 
  9. Sonra muhallebiyi serbetli etimeklerin ustune dokup sogumaya birakalim. Hatta biraz da buzdolabinda bekletmek daha iyi sonuc veriyor.
  10. Muhallebi soguyunca ustune krem santiyi suruyoruz ve borcamin ustunu strec film ile sarip buzdolabinda dinlenmeye birakiyoruz. 
  11. Servis esnasinda toz antep fistigi ile tatlimizi susluyoruz.

* Tatlimizi mumkunse 24 saat buzdolabinda dinlendirelim cunku bu sure icinde tatli oturuyor ve daha lezzetli oluyor.

1 yorum:

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Merhaba blogunu yeni keşfettim.Bu tatlıyı çok severim eline sağlık
görüşmek üzere
sevgiler