Şerbetli bir tatliya gore oldukca hafif olan etimek tatlisi benim favori tatlilarimdan. Kimilerinin ekmek kadayifi mi diye sorduklari bu tatli yalanci ekmek kadayifi diye de biliniyor . Her yaptigimda hem lezzetinin hem de goruntusunun beni cok memnun ettigi bu tatliyi umarim sizler de yapip bu guzelligi tadarsiniz.
MALZEMELER:
alt kat icin:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardagi sicak su(serbet icin)
- 1,5 su bardagi toz seker(serbet icin)
orta kat icin:
- 1 litre sut
- 6 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi bugday nisastasi
- 6 yemek kasigi toz seker
- 2 tatli kasigi tereyag
- 1 paket vanilin
ust kat icin:
- 1 poset krem santi
- 200 ml. soguk sut (1 su bardagi)
- antep fistigi
YAPILISI:
- 12 adet tuzsuz etimegi dikdortgen(kulplu) borcama dizelim.
- Toz sekeri derin bir teflon tencerede tahta kasikla karistirarak kisik ateste karamelize edelim(aman dikkat yanik kokusu olmasin).
- Sekerin rengi kahverengiye donunce 2 su bardagi kaynar suyu yavasca tencereye ilave edelim. Su sicrayabilecegi icin tencereden biraz uzak durmakta fayda var. Seker topaklasabilir endiselenmeyin karistirdikca gececek.
- Serbetimiz puruzsuz hale gelince 2-3 dk. daha karistirip altini kapatalim. 10 dk. beklesin.
- Serbetimiz beklerken krem santiyi paketin ustunde yazdigi gibi hazirlayip buzdolabina kaldiralim.
- Ilk sicakligi gecmis olan serbeti borcama dizdigimiz etimeklerin uzerine yavasca dokelim.
- Orta kat icin vanilya ve tereyag haricindeki tum malzemelerimizi karistirarak muhallebimizi pisirelim. Kaynamaya baslayinca tereyagini ilave edip karistiralim ve 2-3 dk. daha karistirip kapatalim.
- Muhallebiyi ocaktan aldiktan sonra vanilyayi ekleyip mikserle biraz cirpalim.
- Sonra muhallebiyi serbetli etimeklerin ustune dokup sogumaya birakalim. Hatta biraz da buzdolabinda bekletmek daha iyi sonuc veriyor.
- Muhallebi soguyunca ustune krem santiyi suruyoruz ve borcamin ustunu strec film ile sarip buzdolabinda dinlenmeye birakiyoruz.
- Servis esnasinda toz antep fistigi ile tatlimizi susluyoruz.
* Tatlimizi mumkunse 24 saat buzdolabinda dinlendirelim cunku bu sure icinde tatli oturuyor ve daha lezzetli oluyor.
1 yorum:
Merhaba blogunu yeni keşfettim.Bu tatlıyı çok severim eline sağlık
görüşmek üzere
sevgiler
Yorum Gönder