Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Şubat 2011 Pazar

BUĞDAYLI KEREVİZ ÇORBASI



Kereviz seven bir aile olarak biz severek ictik bu corbayi. Alisilagelmis corbalardan farkli bir tat ama oldukca lezzetli. Yapimi da cok kolay. Siddetle tavsiye edilir :)


MALZEMELER:
  • 1 orta boy kereviz
  • 1 havuc
  • 1 sogan
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • 1 cay bardagi asurelik bugday (aksamdan islatilmis)
  • tuz
  • yarim limonun suyu
  • su


YAPILISI:
  1. Sogani ve havucu yemeklik dograyip z.yaginda biraz kavuralim.
  2. Sonra soyup kup kup dogradigimiz kerevizi ilave edelim ve biraz daha kavurup sebzelerin ustunu gececek kadar goz karari suyumuzu ekleyelim.
  3. Sebzeler pisince el blendirindan gecirelim ve tekrar ocaga alalim. (Corbanin kivami koyu ise su ilave edelim)
  4. Corba tekrar kaynayinca suyunu suzdugumuz sismis bugdaylari corbaya katalim.
  5. Tuzunu unutmayalim.
  6. Biraz daha pisirip kapatalim.
  7. Yarim limonun suyunu corbaya ekleyip soyle bir karistiralim.
  8. Corbamiz sicacik ve servise hazir :)

* Bugday zor pistigi icin aksamdan suya koyup bir tasim kaynatip sabaha kadar bu suda bekletmeniz gerekiyor.

* Eger siz tarif elinize gecer gecmez bu corbayi yapmak istiyorsaniz bugdayi suda bekletmek yerine iyice haslayin.

Hiç yorum yok: