MALZEMELER:
- 1 orta boy kereviz
- 1 havuc
- 1 sogan
- 2 yemek kasigi sivi yag
- 1 cay bardagi asurelik bugday (aksamdan islatilmis)
- tuz
- yarim limonun suyu
- su
YAPILISI:
- Sogani ve havucu yemeklik dograyip z.yaginda biraz kavuralim.
- Sonra soyup kup kup dogradigimiz kerevizi ilave edelim ve biraz daha kavurup sebzelerin ustunu gececek kadar goz karari suyumuzu ekleyelim.
- Sebzeler pisince el blendirindan gecirelim ve tekrar ocaga alalim. (Corbanin kivami koyu ise su ilave edelim)
- Corba tekrar kaynayinca suyunu suzdugumuz sismis bugdaylari corbaya katalim.
- Tuzunu unutmayalim.
- Biraz daha pisirip kapatalim.
- Yarim limonun suyunu corbaya ekleyip soyle bir karistiralim.
- Corbamiz sicacik ve servise hazir :)
* Bugday zor pistigi icin aksamdan suya koyup bir tasim kaynatip sabaha kadar bu suda bekletmeniz gerekiyor.
* Eger siz tarif elinize gecer gecmez bu corbayi yapmak istiyorsaniz bugdayi suda bekletmek yerine iyice haslayin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder