Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Şubat 2011 Salı

İLK MERHABA ve MANTAR MANTI



Merhabaaaa!!! Nasılsınız? Ben çok iyiyim. Umarim sizler de iyisinizdir. Siteyi uzun zaman önce eşimle birlikte hazirlamistik aslında ama baslamak bugune kismetmis. Tarifimiz cok basit ama lezzetli.


MALZEMELER:
  • Yarim kilo mantar
  • Yarim limon suyu(limon buyukse ceyregi)
  • Tuz
  • Su
  • Tereyag
  • Yogurt
  • Sarimsak
  • Domates salcasi


YAPILISI:
  1. Mantarlari haslayacagimiz icin oncelikle bir tencereye su koyup kaynatiyoruz. 
  2. Su kaynarken mantarlari yikayip soyuyoruz. 
  3. Buyuk olanlari dorde orta boylari ikiye boluyoruz ve kucukler tek parca kaliyor. 
  4. Kaynayan suya tuz, yarim limonun suyu ve mantarlari ilave ediyoruz. 
  5. Hafif diri olacak sekilde hasladigimiz mantarlarin suyunu suzup teflon tavaya aliyoruz. 
  6. Biraz tereyagiyla mantarlari soteleyip servis tabagina aliyoruz.
  7. Mantarlar haslanirken sarimsakli yogurt hazirliyoruz. 
  8. Servis tabagina aldigimiz haslayip soteledigimiz mantarlarin ustune sarimsakli yogurdu dokuyoruz. 
  9. Az once mantarlari soteledigimiz teflon tavada simdi de sulandirdigimiz domates salcasini biraz tereyagi ile kavuruyoruz. 
  10. Hazirladigimiz sosumuzu da yogurdun ustune dokuyoruz. Mantar mantimiz servise hazir.



SERVIS ONERISI: Mantar mantiyi misafir sofrasinda meze olarak sunabileceginiz gibi yanina eriste haslayarak normal bir ogunde ana yemek olarak da tuketebilirsiniz.


Hiç yorum yok: