Merhabaaaa!!! Nasılsınız? Ben çok iyiyim. Umarim sizler de iyisinizdir. Siteyi uzun zaman önce eşimle birlikte hazirlamistik aslında ama baslamak bugune kismetmis. Tarifimiz cok basit ama lezzetli.
MALZEMELER:
- Yarim kilo mantar
- Yarim limon suyu(limon buyukse ceyregi)
- Tuz
- Su
- Tereyag
- Yogurt
- Sarimsak
- Domates salcasi
YAPILISI:
- Mantarlari haslayacagimiz icin oncelikle bir tencereye su koyup kaynatiyoruz.
- Su kaynarken mantarlari yikayip soyuyoruz.
- Buyuk olanlari dorde orta boylari ikiye boluyoruz ve kucukler tek parca kaliyor.
- Kaynayan suya tuz, yarim limonun suyu ve mantarlari ilave ediyoruz.
- Hafif diri olacak sekilde hasladigimiz mantarlarin suyunu suzup teflon tavaya aliyoruz.
- Biraz tereyagiyla mantarlari soteleyip servis tabagina aliyoruz.
- Mantarlar haslanirken sarimsakli yogurt hazirliyoruz.
- Servis tabagina aldigimiz haslayip soteledigimiz mantarlarin ustune sarimsakli yogurdu dokuyoruz.
- Az once mantarlari soteledigimiz teflon tavada simdi de sulandirdigimiz domates salcasini biraz tereyagi ile kavuruyoruz.
- Hazirladigimiz sosumuzu da yogurdun ustune dokuyoruz. Mantar mantimiz servise hazir.
SERVIS ONERISI: Mantar mantiyi misafir sofrasinda meze olarak sunabileceginiz gibi yanina eriste haslayarak normal bir ogunde ana yemek olarak da tuketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder