Az yagli firinda patates kizartmasi. Nefiss...
MALZEMELER:
- 6-7 adet orta boy patates
- 2 yemek kasigi sivi yag
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi nane
- 1 cay kasigi kekik
- tuz
- yagli kagit
- firin tepsisi
- Firini 200 dereceye isitiyoruz.
- Patatesleri soyup yikayip dogruyoruz.
- Kucuk bir kasede yagi ve baharatlari karistiriyoruz.
- Yagli kagit serdigimiz firin tepsisine patatesleri koyuyoruz.
- Baharatli yagi patateslerin ustune bir tatli kasigi yardimiyla dokuyoruz.
- Patatesleri biraz karistirip tuz serpiyoruz.
- Isinmis firina surup 10 dk. pisiriyoruz. Ben firinin saatini kuruyorum.
- 10 dk. sonra tepsiyi firindan cikarip patatesleri guzelce karistiriyoruz.
- Sos her yerine yayildiktan sonra tekrar firina veriyoruz.
- 20 dk. daha pisiriyoruz.
- Yani toplamda 30 dk. pisen baharatli patateslerimizi afiyetle yiyoruz.
SERVIS ONERISI:
Ben bu sefer kadinbudu kofteyle servis ettim. Her turlu kofte ya da tavuk ile servis edebilirsiniz.
NOT: Kadinbudu koftenin tarifi yakinda ;)
1 yorum:
Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık ))
Yorum Gönder