Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Nisan 2011 Cumartesi

HAŞHAŞLI TATLI


Kek desem serbetli kek olmaz diye dusundugumden diyemiyorum. E serbetli hem de irmikli madem revani desem onu da diyemiyorum. Niye mi? Cunku revani daha bol serbetli olur baklava gibi. Bu tatlidaysa serbet keke sos gibi yediriliyor ve kekte hafif bir islaklik oluyor. En iyisi buna hashasli tatli demek siz ne dersiniz?


MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi süt
  • 1 su bardagi sivi yag (ayçicek kullandım)
  • 1 su bardagi mavi haşhaş
  • 1 su bardagi irmik
  • 1,5 su bardagi un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

ŞERBET IÇIN:
  • 3 su bardagi su
  • 2,5 su bardagi toz seker

YAPILIŞI:
  1. Oncelikle serbeti hazirliyoruz. Su ve sekeri tencereye alip orta ateste kaynatiyoruz. Kaynamaya basladiktan sonra 5 dakika kadar daha ateste tutup ocagi kapatiyoruz. Serbeti sogumaya birakiyoruz.
  2. Yumurtalari ve sekeri mikserle cirpiyoruz.
  3. Sut ve sivi yagi da ekleyip bir sure daha cirpiyoruz.
  4. En son kuru malzemeleri de karistirip hamuru yagladigimiz kulplu dikdortgen borcama  bosaltiyoruz.
  5. 180 derecede isitilmis firinda ustu kizarip içi pisinceye dek pisiriyoruz.
  6. Tatlimizi firindan cikarip 5-10 dk. dinlendiriyoruz.
  7. Dilimleyip serbetini her yerine gelecek sekilde dokuyoruz.
  8. Buzdolabinda dinlendirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: