MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi süt
- 1 su bardagi sivi yag (ayçicek kullandım)
- 1 su bardagi mavi haşhaş
- 1 su bardagi irmik
- 1,5 su bardagi un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
ŞERBET IÇIN:
- 3 su bardagi su
- 2,5 su bardagi toz seker
YAPILIŞI:
- Oncelikle serbeti hazirliyoruz. Su ve sekeri tencereye alip orta ateste kaynatiyoruz. Kaynamaya basladiktan sonra 5 dakika kadar daha ateste tutup ocagi kapatiyoruz. Serbeti sogumaya birakiyoruz.
- Yumurtalari ve sekeri mikserle cirpiyoruz.
- Sut ve sivi yagi da ekleyip bir sure daha cirpiyoruz.
- En son kuru malzemeleri de karistirip hamuru yagladigimiz kulplu dikdortgen borcama bosaltiyoruz.
- 180 derecede isitilmis firinda ustu kizarip içi pisinceye dek pisiriyoruz.
- Tatlimizi firindan cikarip 5-10 dk. dinlendiriyoruz.
- Dilimleyip serbetini her yerine gelecek sekilde dokuyoruz.
- Buzdolabinda dinlendirip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder