Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Nisan 2011 Cuma

SADE PİRİNÇ PİLAVI


Pirinc pilavini genelde sivi yag ve kati yag karisimi ile yaparim. Arsivimde olsun istedim.

MALZEMELER:
  • 2 su bardagi baldo pirinc
  • 3 su bardagi kaynar su
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • 2 tatli kasigi tereyag
  • Tuz

YAPILISI:
  1. Pirincimizi guzelce yikayip ince tel suzguyle suzduruyoruz.
  2. Pilav tenceremizi isitip sivi yagi koyuyoruz ve hemen akabinde suyunu suzdugumuz pirinci ekliyoruz. (Tencere isindiysa sivi yag yayilmaya baslar)
  3. Tahta kasik yardimiyla ocagin altini cok acmadan pirincleri kavuruyoruz.
  4. Pirincleri kavururken tuz atmiyoruz ki kirilmasinlar.
  5. Bir kac dakika sonra tereyagimizi da ilave edelim.
  6. Sicak suyumuzu da hazirlamayi unutmayalim.
  7. Pirinclerin iki ucu saydamlasinca kavurma islemimiz tamam demektir.
  8. Suyumuzu pirinclerin uzerine dokebiliriz.
  9. Tuzunu da koyalim.
  10. Once 1-2 dakika harli sonra kisik ateste pirinclerin suyu cekmesini sagliyoruz.
  11. Pilav goz goz olduktan bir kac dakika sonra kapagin altina kagit havlu ya da mutfak bezi koyarak ocagin altini kapatiyoruz ve pilavimizi 15 dakika demlenmeye birakiyoruz.

Hiç yorum yok: