Pirinc pilavini genelde sivi yag ve kati yag karisimi ile yaparim. Arsivimde olsun istedim.
MALZEMELER:
- 2 su bardagi baldo pirinc
- 3 su bardagi kaynar su
- 2 yemek kasigi sivi yag
- 2 tatli kasigi tereyag
- Tuz
YAPILISI:
- Pirincimizi guzelce yikayip ince tel suzguyle suzduruyoruz.
- Pilav tenceremizi isitip sivi yagi koyuyoruz ve hemen akabinde suyunu suzdugumuz pirinci ekliyoruz. (Tencere isindiysa sivi yag yayilmaya baslar)
- Tahta kasik yardimiyla ocagin altini cok acmadan pirincleri kavuruyoruz.
- Pirincleri kavururken tuz atmiyoruz ki kirilmasinlar.
- Bir kac dakika sonra tereyagimizi da ilave edelim.
- Sicak suyumuzu da hazirlamayi unutmayalim.
- Pirinclerin iki ucu saydamlasinca kavurma islemimiz tamam demektir.
- Suyumuzu pirinclerin uzerine dokebiliriz.
- Tuzunu da koyalim.
- Once 1-2 dakika harli sonra kisik ateste pirinclerin suyu cekmesini sagliyoruz.
- Pilav goz goz olduktan bir kac dakika sonra kapagin altina kagit havlu ya da mutfak bezi koyarak ocagin altini kapatiyoruz ve pilavimizi 15 dakika demlenmeye birakiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder