MALZEMELER:
- 1 yumurta
- 1,5 cay bardagi toz seker
- 1 cay bardagi sut
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kasigi kakao
- 2 cay bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
YAPILISI:
- Yumurtalari seker ile cirpiyoruz.
- Sonra sut, vanilya ve kakaoyu ekleyip cirpmaya devam.
- En son un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Benim unum biraz az gelmisti. Siz tepeleme koyun.
- Kek hamurumuzu 6 adet neskafe fincanina paylastiriyoruz.
- Tabi once fincanlari yagliyoruz kek yapismasin diye.
- Fincanlari yariya kadar dolduruyoruz ki kabarinca tasmasinlar.
- Yayvan bir tencereye fincanlari dizip fincanlarin yarisina gelecek kadar ilik su koyuyoruz.
- Ocagi yakiyoruz ve su kaynayana kadar tencerenin kapagini kapatmiyoruz.
- Su kaynayinca kapagin altina temiz bir mutfak bezi ya da kagit havlu koyarak kapagi kapatiyoruz.
- Kapagi acmadan 20 dakika kisik ateste pisiriyoruz.
- Altini kapatip yine kapagini acmadan 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Taa taamm tencerede fincan kekimiz hazir.
3 yorum:
Bunu bir gun denemek istiyorum. Mikrodalgafirin kekime benziyor. Ellerine saglik. Blogun cok hosuma gitti. Blog resminde ayni beni anlatiyor :D
Tesekkur edrim canim. Denersen bana yaz olur mu? Hos sayfanda yayinlarsan ordan da gorurum...
porsiyonu az kek tarifi arıyordum tencere kekini pek beceremesemde fırında deneyeceğim :)
Yorum Gönder