Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Ocak 2012 Pazar

HAMSİ TAVA


HAMSI KIZARTMASI

Soylenecek pek soz yok. Cok lezzetli bir hamsi tarifi. Sevmeyeni yoktur herhalde.



MALZEMELER:

1 kg. hamsi
1 (200 ml.lik) su bardagindan 1 parmak eksik misir unu
tuz
kizartmak icin sivi yag



YAPILISI:
  1. Hamsileri guzelce temizleyip, kilciklarini ayiriyoruz.
  2. Baliklarimizi iyice yikayip suyunu suzduruyoruz.
  3. Misir ununu arzu ettigimiz kadar tuz ile karistirip hamsileri una buluyoruz.
  4. Biraz sivi yag ile teflon tavayi yaglayip unladigimiz baliklari diziyoruz.
  5. Once bir tarafini kizartip sonra tava boyutlarinda bir kapak yardimiyla hamsileri cevirerek diger tarafini kizartiyoruz.
  6. Hamsileri kapaga aktardigimizda tavayi az bir sivi yag ile tekrar yaglayip hamsileri tavaya aktariyoruz.
  7. Baliklarimizin iki tarafini da kizarttiktan sonra limonlayarak afiyetle yiyoruz.

7 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Hem de mısır ununda kızarmış.Sevilmez mi?

Ferkay dedi ki...

Afiyet olsun canım çıtır çıtır..
Sevgiler..

mutfagabuyrun dedi ki...

epeydir yemedim canım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm, nefis olmuş. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

Unknown dedi ki...

Haklısın sevmeyen yoktur herhelde..
Böyle bir lezzet sevilmezmi ama.:))
Ellerine sağlık cnaım..

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Bebişine de sana da şifa olsun Şeydacım; ellerine sağlık canım..

CANBOGAZDAN dedi ki...

Tesekkur ederim yorumlarinizla beni yalniz birakmadiginiz icin :) Hepinize kucak dolusu sevgiler...