Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Haziran 2014 Salı

ETLI BIBER DOLMASI


KIYMALI BIBER DOLMASI


MALZEMELER:

  • 1 kg. dolmalik biber (orta boy)
  • 1 su bardagi osmancik pirinc (tepeleme)
  • 200-250 gr. kiyma
  • 1 adet iri kuru sogan ya da 2 adet kucuk kuru sogan
  • 2 adet iri domates
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • tuz, karabiber
  • maydanoz, nane, dereotu
  • 1 kahve fincani sivi yag
  • ayrica pisirmek icin 1 su bardagi sicak su


YAPILISI:
  • Domateslerin kabuklarini soyup dis yuzeyinden biber sayisi kadar kapak kesiyoruz.
  • Kalan domatesleri, sogan ve yesilliklerle rondodan geciriyoruz ya da minik minik dogruyoruz.
  • Rondolanmis sebzeleri, kiyma, biber salcasi, tuz, karabiber, iyice yikanip suyu suzdurulmus pirinc ve 1 kahve fincani sivi yag ile karistiriyoruz.
  • Yikanip icleri bosaltilmis biberleri hazirladigimiz ic harc ile dolduruyoruz, domateslerden hazirladigimiz kapaklari ustlerine yerlestiriyoruz.
  • Tencereye dizdigimiz biber dolmalarinin ustune denk getirmeden tencereye 1 su bardagi sicak su ilave edip pirincler pisene dek pisiriyoruz.

Not: Su bardagim 300 ml.lik buyuk boy. Isterseniz yani buyuk boy su bardaginiz yoksa kupa ile olcebilirsiniz pirinci...

4 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagolasin Hatice ablacim, sevgiler :)

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagolasin Sevda ablacim. sevgiler :)