Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Haziran 2014 Pazar

KIYMALI PİDE İÇİ ve KAŞARLI PİDE İÇİ


PIDE FIRININA GONDERMEK ICIN KIYMALI PIDE HARCI

Pide harcim cok nefis olur. Birebir uyarak hic cekinmeden hazirlayip pide firinina gonderebilirsiniz. Bir kere deneyin bir daha hazirini almak istemeyeceksiniz cunku bu lezzeti arayacaksiniz. O kadar yani :)


MALZEMELER:
  • 400 gr. tek cekilmis kiyma
  • 2 adet orta boy kuru sogan
  • 2 adet orta boy carliston biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • Maydanoz
  • Tuz

YAPILISI:
  • Sogan, biber, domates ve maydanoz rondodan gecirilir.
  • Rondolanmis sebzeler, kiyma, tuz ve sivi yag cam bir kapta kasikla karistirilir. (Etiniz cok yagli olmasin ama yagsiz da olmasin, bir de et yagli diye dusunup sivi yagi koymamizlik etmeyin. Sivi yag daha nemli daha guzel bir pide elde etmenizi sagliyor.)
  • Cok hizli ve cok kolay bir sekilde kiymali pide harci hazir.
  • Hemen en yakin pide firinina gonderilir. (Benim pide firini bu olculerle 10 adet pide cikariyor)
  • Pideler soguyunca dondurucuya kaldirabilir ya da buzdolabinda bir kac gun muhafaza edebilirsiniz.

*Kiymali pide memleketimde cok yapildigi icin ilave etmek isterim ki salca ve salcalik kirmizi biber kiymali pide harcinda kesinlikle yer almaz. Onlar lahmacun harcina girerler. Kiymali pide ile lahmacun harci farkli hazirlanir.


KASARLI KAPALI PIDE ICI



Sadece kasar peynir rendelenir, kasarli pide ici hazir olur. Puf noktasi peyniri rendenin iri tarafiyla rendelemektir. Bir de kapali olarak hazirlatilir. 

Resimdeki kasar peynir 250gr.in rendesi. Bununla 4 adet kapali kasarli pide cikiyor. 500gr.lik kasar peyniri kullanip 7-8 adet kapali kasarli pide yaptirabilirsiniz. 

Kapali pidelerin firindan cikinca tereyag ile yaglanmasi en onemli puf noktasidir. Pideniz artti ve daha sonra yemek icin isittiniz diyelim uzerlerinde az bir tereyag gezdirebilirsiniz.

Kasarli kapali pidelerinizi de kiymali acik pideler gibi soguyunca dondurucuya kaldirabilir ya da buzdolabinda bir kac gun saklayabilirsiniz.

4 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık bende pide içlerimi kendim hazırlarım ne girdiğini bilmekte fayda var:))

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagolasin Hatice ablacim, dogru soyluyorsun boyle insanin ici rahat oluyor. hele de sicaklarda etleri dogru muhafaza ettiler mi etmediler mi... boyle goturup basinda bekliyorum yaptirip geliyoruz oglum da cok seviyor :)

mutfagabuyrun dedi ki...

ben kaşar peynirli çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagolasin Sevda ablacim, sevgiler :)