Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Mart 2011 Çarşamba

SICACIK EZOGELİN ÇORBA



Bagirsaklari calistiran, tokluk hissi veren leziz bir corba. Soguk havalarda ilac gibi geliyor valla :)


MALZEMELER:
  • Yarim su bardagi kirmizi mercimek 
  • 1 Turk kahvesi fincani iri bulgur
  • 1 yemeklik dogranmis sogan
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • Yarim tatli kasigi kirmizi toz biber
  • Yarim tatli kasigi kuru nane
  • 1 yemek kasigi  sivi yag
  • 6 su bardagi icme suyu
  • Tuz
  • Pul biber (kullanmayabilirsiniz) 


YAPILISI:
  1. Sogani yag ile kavurmaya basliyoruz.
  2. Salcayi ekliyoruz. Kavurmaya devam. (Bu noktada azicik su ilavesi iyi olur)
  3. Nane ve kirmizi toz biberi serpiyoruz.
  4. Yikadigimiz kirmizi mercimegi de ekliyoruz ve 6 su bardagi suyu tencereye aliyoruz.
  5. Tenceredeki suyumuz kaynayinca bulguru ilave ediyoruz.
  6. Mercimekler ve bulgurlar pisince corbayi el blenderindan geciriyoruz.
  7. Ben koyu kivamli corba severim. Eger size koyu geldiyse biraz su ilave edebilirsiniz.
  8. Corbanin tuzunu atip 1-2 dk. daha atese aliyoruz.
  9. Ezogelin corbamiz servise hazir.
  10. Aci seviyorsaniz corbanin altini kapattiktan sonra cay kasigiyla pul biber ilave edebilirsiniz. Boyle daha istah acici oluyor.


*Corbamiz bekledikce koyulasabilir. Isitirken su ilavesi gerekir.

*Taneli corbalari seviyorsaniz blenderi kullanmayip corbaya bir de pirinc ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: