Bagirsaklari calistiran, tokluk hissi veren leziz bir corba. Soguk havalarda ilac gibi geliyor valla :)
MALZEMELER:
- Yarim su bardagi kirmizi mercimek
- 1 Turk kahvesi fincani iri bulgur
- 1 yemeklik dogranmis sogan
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- Yarim tatli kasigi kirmizi toz biber
- Yarim tatli kasigi kuru nane
- 1 yemek kasigi sivi yag
- 6 su bardagi icme suyu
- Tuz
- Pul biber (kullanmayabilirsiniz)
YAPILISI:
- Sogani yag ile kavurmaya basliyoruz.
- Salcayi ekliyoruz. Kavurmaya devam. (Bu noktada azicik su ilavesi iyi olur)
- Nane ve kirmizi toz biberi serpiyoruz.
- Yikadigimiz kirmizi mercimegi de ekliyoruz ve 6 su bardagi suyu tencereye aliyoruz.
- Tenceredeki suyumuz kaynayinca bulguru ilave ediyoruz.
- Mercimekler ve bulgurlar pisince corbayi el blenderindan geciriyoruz.
- Ben koyu kivamli corba severim. Eger size koyu geldiyse biraz su ilave edebilirsiniz.
- Corbanin tuzunu atip 1-2 dk. daha atese aliyoruz.
- Ezogelin corbamiz servise hazir.
- Aci seviyorsaniz corbanin altini kapattiktan sonra cay kasigiyla pul biber ilave edebilirsiniz. Boyle daha istah acici oluyor.
*Corbamiz bekledikce koyulasabilir. Isitirken su ilavesi gerekir.
*Taneli corbalari seviyorsaniz blenderi kullanmayip corbaya bir de pirinc ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder