Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Mart 2011 Pazartesi

SOSİSLİ MAKARNA




Bu yemek icin kalori acisindan fakir diyebilmeyi cok isterdim ama maaalesef degil :(( Ancak tek zengin olan verdigi enerji degil. Araniz sosis ile iyiyse oldukca lezzetli olan bu makarnadan mutlaka yapin derim. Arada kacamak yapmaktan zarar gelmez. Hele ev yapimi bir yemekse... Buyrun size basit ama lezzetli bir tarif daha :)



MALZEMELER:                                                      
  • 2/3 paket deniz kabugu makarna                                                      
  • haslamak icin su
  • tuz
  • 10-12 tane parmak sosis
  • 2 domates
  • 3-4 tatli sivri biber
  • 1 tepeleme yemek kasigi salca
  • sivi yag 
  • 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri




YAPILISI:
  1. Derin bir tencerede suyu kaynatip icine sadece tuz atip makarnayi hafif diri kalacak sekilde hasliyoruz. 
  2. Makarna haslanirken sosisleri sudan gecirip dogruyoruz biraz sivi yag ile tavada kavurmaya basliyoruz.
  3. Sulandirdigimiz salcayi sosislere ekliyoruz. Kavurmaya devam.
  4. Yikayip yemeklik dogradigimiz sivri biberi de tavaya ilave ediyoruz. 
  5. En son kabuklarini soyup yemeklik dogradigimiz domatesleri de ekleyip bir kac kez daha karistirip domatesler daha diriyken ocagi kapatiyoruz.
  6. Haslayip suyunu suzdugumuz deniz kabugu seklindeki makarnalari biraz sulu olan sosisli sosumuzla karistiyoruz.
  7. Soslu makarnamizi cam firin kabina aliyoruz.
  8. Uzerine kasar peyniri rendesini serpiyoruz.
  9. 200 ºC de onceden isitilmis firinda makarnamizin ustu (kasar peyniri) kizarana kadar pisiriyoruz.

*Makarnayi yagli sosa bulayacagimiz icin haslarken sivi yag kullanmadik.

*Sosis ve kasar peyniri tuzlu oldugu icin makarnanin haslama suyu disinda tuz kullanmamanizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: