Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Mart 2011 Pazartesi

KIRMIZI BİBERLİ YEŞİL KABAKLI OMLET


Hafta sonu kahvaltilarinda hep degisik bir seyler arayisina girerim. Bu sefer de cirpilmis yumurtanin icine sebze katip omleti biraz senlendireyim dedim. Iyi mi olur kotu mu olur derken denedim ve sonuctan memnun kaldim. 



MALZEMELER:
  • 1 kirmizi kapya biber
  • 1 yesil kabak
  • 4 yumurta (mumkunse köy yumurtası)
  • 1 cay kasigi tuz (silme)
  • siviyag

YAPILISI:
  1. Kirmizi kapya biberi ve kabagi yikayalim. 
  2. Kirmizi biberin icindeki cekirdegini cikaralim ve minik minik dograyalim.
  3. Kabagin da kabuklarini soyup icindeki cekirdeklerini ayiklayalim ve kucuk kucuk dograyalim.
  4. Minik dogranmis biber ve kabaklari siviyag ile beraber tavaya alip kavuralim.
  5. Yumurtalari cukur bir kapta tuz ile cirpalim.
  6. Kavrulmus sebzelerin ustune dokelim.
  7. Ocagin altini kisalim ki omletin ustu de pişsin (omletin diger yuzunu kizartmayacagiz).
  8. Nefis omletimiz hazir. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: