Dunya Kadinlar Gunumuz kutlu olsun !! Bu mis kokulu kestaneler hepimize armagan olsun...
MALZEMELER:
- Kestane
- Su
- Bicak
- Yagli kagit
- Firin
YAPILISI:
- Firinimizi 200 ºC ye ayarlayip isinmaya birakiyoruz.
- Kestaneleri (Ben yarim kilo kullandim) yikiyoruz.
- Dikkat! Sadece yikiyoruz yani suda bekletmiyoruz!
- Yikadiktan sonra + seklinde ciziyoruz.
- Kestanelerin duz yerlerini izgara tele oturttugum icin ben siskin yerlerinden ciziyorum.
- Yagli kagit serdigim izgara tel ustune kestaneleri diziyorum.
- Isinmis firinda 20dk. pisiriyorum.
- Firindan cikartip 5 dk. bekliyorum ki kestanelerin ilk sicakligi gecsin.
- Kestanelerin kabuklarini kolayca citir citir soyuyorum. Hepsi bu :)
* Kestanelerin taze olmasi ve guzelce cizilmesi kabuklarin acilip citir citir rahatca soyulmasi icin cok onemli. (Bu not 02.aralik.2011 de eklenmistir)
2 yorum:
Tarifiniz cok pratik .bu aksam deneyeceiz tarif icin tesekkurler.
afiyet olsun iyi seneler :)
Yorum Gönder