Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Haziran 2014 Salı

ZEYTINYAGLI SEMIZOTU YEMEGI


Bana cocuklugumu hatirlatan lezzetlerden semizotu...


MALZEMELER:
  • 2 demet semizotu
  • 1 kahve fincani pilavlik bulgur
  • 1 tatli kasigi domates salca
  • 1 tatli kasigi biber salca
  • tuz
  • 3 t. kahve fincani sicak su
  • sizma zeytinyag
  • 1 adet kuru sogan


YAPILISI:
  • Zeytinyaginda once sogani ardindan salcalari kavuruyoruz.
  • Iyice yikanip dogranmis semizotunu, bulguru ve sicak suyu ekleyip pisiriyoruz.
  • Yemegin tuzunu ekleyip bulgurlar pisince altini kapatiyoruz.

4 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

süperrr bayılırım ve ıspanaktan da daha çok severim:)))
geçen yıl yemeği böyle pişirip iki kap dolaba koymuştum kışın çıkardığımda aynı o gün taze pişmiş kadar lezzetliydi.

ellerine sağlık canım. semizotunun diğer çeşitlerini de çok beğeniyorum:))

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagol ablacim, ben de cok seviyorum semizotunu. cig ya da pismis farketmiyor benim icin hatta ama maalesef esim ve oglum icin aynisini soyleyemeyecegim :(

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm.yoğurtluda nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagol ablacim, sevgiler :)