LAHANALI HAVUCLU BOREK
MALZEMELER:
- 1 adet gunluk yufka
- Lahana ince dogranmis
- Havuc rendelenmis
- Kavurmak icin sivi yag
- Baharat, tuz
- En uste surmek icin 1 tatli kasigi yogurt+sivi yag
- susam
YAPILISI:
- Oncelikle ic harcimizi hazirlayarak basliyoruz. Buyukce bir teflon tavada ya da wok tavada kiyilmis beyaz lahana ile havuc rendesini sivi yagda kavuruyoruz.
- Harcimiz hacim kaybedip pisince baharat ve tuz ekleyerek ocagi kapatiyoruz.
- Yufkamizi 4'e boluyoruz.
- Soguyan lahanali harcimizi ceyrek yufkalara ince uzun sekilde yayiyoruz.
- Yufkalarin en uclarini (sigara boregindeki gibi) harcimiz dokulmesin diye kivirip rulo yapiyoruz.
- Sonra kendi etrafinda dondurerek gul sekli veriyoruz. (klasik gul boregi sekli)
- Yagli kagit serdigimiz firin tepsimize yerlestiriyoruz.
- Bir kac tatli kasigi sivi yag ile 1 tatli kasigi yogurdu karistirip firca ile boreklerimizin uzerine suruyoruz.
- Yogurtlu sosu surdukten sonra susam serpiyoruz.
- Firina on isitma yapmadan tepsimizi firina yerlestiriyoruz ve 200 dereceye ayarlayip uzerleri hafif kizarana dek pisiriyoruz. (20-25 dk.)
*Boregimizde hic yumurta kullanmadik ya da icine sos yapmadik.
**Gunluk yufka kullaniyorum, paket yufkalar ile hic borek yapmiyorum ve tavsiye etmem.
13 yorum:
Lahana ne bereketli bir sebze böreğini yap, artandan salata yap, yada sarma sar yapda ne yaparsan yap
hepside harika oluyor böreğin gibi.
Ellerine sağlık Şeydacım..
Sevgiler..
canım nasılsın iyisindir umarım
ellerine sağlık bende sık yaparım acil durumlarda çabuk oluyor
sevgiler
Ellerine sağlık canım lahanalı börek hiç yemedim tarifini denicem bende ..Sevgiler..
lahanalı börek ilk defa duydum değişik bir tarif olmuş
ellerine sağlık canım sevgiler:)
ellerine sağlık..canım..sevgiler,hayırlı günler:))
Lahanalı börek hiç denemedim..
Lezzetini çok merak ettim..İlk fırsatta deneyeceğim..
Ellerine sağlık canım..
feray icin ;
sagolasin Feray ablacim, gercekten oyle. Bizde severek tuketiyoruz. Gorusmek uzere, opuyorum...
sofrakeyfim icin ;
sagolasin Mujgan ablacim iyiyim. Oglum cok hizli buyuyor, ben de zorlaniyorum baya artik ama sayili gun cabuk geciyor...
The cook departman icin ;
biz severek yiyoruz canim, tavsiye ederim...
Elif'in defterinden icin ;
tesekkur ederim canim davetin icin, kolay gelsin...
Fatma icin ;
lahana ile soya soslu çin boregi yapardim ben hamilelik oncesi. tuz nedeniyle soya sos kullanamiyoruz hamilelikte. e canim da cin boregi cekti derken ortaya cikti bu borek, severek yapip yenilenler arasinda yerini aldi :)
fatosun mutfagindan icin ;
tesekkur ederim canim, kucak dolusu sevgiler benden de...
Hayat Cafe icin ;
cin boregini andiriyor tadi, cok lezzetli oluyor canim...
Yorum Gönder