SOGAN GARNITURU
Balik sofralari icin ya da arnavut ciger yanina harika bir salata...
MALZEMELER:
- Kuru sogan
- Tuz
- Sumak
- Zeytinyag
YAPILISI:
- Kuru sogani irice dogruyoruz (Bazen yarim halka seklinde dogruyorum, oyle de guzel oluyor).
- Dogradigimiz soganlari tuz serperek iyice ovuyoruz ki aci suyu ciksin.
- Acı suyu akip seffaflasan tuzlu soganlari yikayip tel suzgecten gecirerek suzduruyoruz.
- Sulari suzulen soganlari once sizma zeytinyagiyla sonra da sumak ile bulusturuyoruz.
- Et yemeklerinin ozellikle de balik ya da cigerin yaninda servis ediyoruz.
8 yorum:
yemeklerin yaninda cok güzel bir salata ellerinize saglik
yedikten sonra mide ağrısıyla kıvransamda çook ama çok severim..ellerine sağlık..
Yaaa bayılıyoruz biz soğana nasıl güzel bişey.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
ben bunu yiyemem
acillik olurum direk:)
karabiberin mutfagi icin ;
tesekkur ederim canim. ben ozellikle balik sofralarinda cok tercih ediyorum...
fatosun mutfagindan icin ;
sogan cok kuvvetli bir gida ve dikkatli tuketilmeyince bir cok kiside agriya sebep oluyor canim. bu salatada acısı ovulup akitildigi icin ben rahatlikla yiyebiliyorum, dokunmuyor. tesekkur ederim yorumun icin :)
feray icin ;
sagolasin Feray ablacim, opuyorum :)
muhabbetsofrasi icin ;
midesi hassas olanlar yememeli tabi canim aman dikkat :)
Yorum Gönder