SIRKELI SARIMSAKLI SALATA
Taze ekmekle ya da kizartilmis bayat ekmekle tadina doyamadigim bir lezzet. Bir cok yemegin yanina guzel gidiyor. Sosunu cektikce lezzetleniyor bu yuzden yapip buzdolabinda 1 gece dinlendirseniz ertesi gun daha da lezzetlenmis kış mevsimine uygun bir salataniz olur. Bu tur salatalari el alışkanlığıyla hazirladigim icin tam olcu veremiyorum ama fikir olur en azindan...
MALZEMELER:
- Haslanmis dolmalik kuru biber
- Sirke
- Sarimsak
- Zeytinyag
- Birazcik içme suyu
- Tuz
YAPILISI:
- Haslanmis kuru biberleri ne cok kucuk ne cok buyuk olacak sekilde dograyip salata kasemize aliyoruz.
- Baska bir kasede sirke, sarimsak, zeytinyag, su ve tuzu guzelce karistirip birbirine yediyoruz.
- Sosumuzu kuru biberlerin ustune gezdirip kapakli bir kapta buzdolabinda 1 gece dinlendirip afiyele yiyoruz.
* Sirkenin fazlasi mideye zarar verir, yagin fazlasi kilo aldirir bu yuzden sosumuzu biraz su kullanarak aciyoruz.
** Sarimsaklari bazen boyle minik minik dogruyorum gorsel olarak daha cok hosuma gidiyor, bazen de sarimsak ezeceginden geciriyorum.
*** Malzeme listesinde degisiklik yaparsaniz ayni lezzeti alamazsiniz, uyarmadi demeyin ;)
12 yorum:
Nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Of Of şahane bir lezzet bu ellerine sağlık canım
sevgiler
cnm ellerine sağlık eminim tadı harikadır:))
Kızarmış ekmeği bandır bandıra yediği hayal ettimde,ağzımın suyu aktı ama..:)))
Ellerine sağlık cnaım..
Duvarımda dizidizi asılı vaziyette yazdan kurutulmuş biberlerim duruyor, ilk fırsatta deneyeceğim tatlım..Nefiss, ellerine sağlık..
nefissnefisssss.ellerine sağlık cnaım.sevgiler.
şahaneee, dolmalık biberle hiç denememiştim. ellerine sağlık
Kayınvalidem de yapar çok güzel olur.Ellerine sağlık.Sevgiler.
Çok güzel bir tarife benziyor,
denemeye değer,
eline sağlık,sevgiler...
ayri ayri hepinize cookk tesekkurler, vakit ayirip bana yazdiginiz icin...
denedim yayınladım,
beni çocukluğuma alıp götürdü,
hatırlattığın için çok teşekkürler,
sevgiler...
oyle mi cok memnun oldum canim, sevgiler...
Yorum Gönder