Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Haziran 2011 Salı

KIYMALI BEZELYELİ MİLFÖY BÖREK



MALZEMELER:
  • 12 adet milfoy (firin tepsisini dolduruyor)
  • 300 gr. kadar kiyma
  • yaklasik 1 su bardagi bezelye
  • 1 buyuk kuru sogan
  • maydanoz
  • kimyon, karabiber
  • kirmizi toz biber
  • tuz
  • sivi yag
  • 1 adet yumurtanin sarisi
  • çörekotu


YAPILISI:

1. aşama:
  1. Milfoy hamurlarini dondurucudan cikarip yumusamaya birakiyoruz.
  2. Kiymayi teflon tavaya alip cevirmeye basliyoruz.
  3. Kiymanin rengi donunce biraz sivi yag ekleyip ince dogranmis kuru sogani ve baharatlari ekliyoruz.
  4. Bir kac kez karistirip bezelyeleri tavaya aliyoruz.
  5. Dogranmis maydanoz ve tuzu da ekleyip guzelce karistiriyoruz ki tum malzeme birbirine karissin.
  6. Kiyma ve sogan pismis ama bezelye yari pismisken ocagi kapatiyoruz.

2.aşama:
  1. Ic harcimizin ilk sicakligi gecip milfoy hamurlarimiz yumusayinca firini 200 derece aciyoruz ki isinsin.
  2. Her bir milfoy hamurunu elimizle dort yanindan biraz genisletip ortasina 1 tepeleme yemek kasigi kiymali harctan koyalim.
  3. Harci koyduktan sonra milfoy hamurunu zarf seklinde kapatalim ve ters cevirerek tepsiye yerlestirelim.
  4. Milfoy boreklerinin hepsini tamamladiktan sonra ustlerine yumurta sarisi surelim ve corek otu serpelim.
  5. Isinmis firinda 20 dk.pisirelim.
  6. Afiyetle yiyelim :)

3 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

hem pratik hem lezzetli eline sağlık canım
sevgilerimle..

canbogazdan dedi ki...

Tesekkur ederim canim

Adsız dedi ki...

Cnm kıymam yok bonfile tavuk la yapsam oluurr muuu