Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Haziran 2011 Cuma

MISIRLI PİLAV


Bu hafta sonu eşimle İsviçre'ye gidiyoruz kismetse. Gitmeden tekrar girebilir miyim ya da orada ne zaman internete girebilirim ya da girsem de ne zaman sayfami guncelleyebilirim bilemiyorum. Belki yemek yapip fotograflama sansim olmayabilir ama elimden geleni yapacagim. Bir sure karsiniza hep bu misirli pilav cikabilir :)

Misirli pilavin yapilisi sade pilavdan pek farkli degil aslinda. Ben pirincimin yarisi kadar misir kullaniyorum, bana ideal geliyor. Ne de olsa pirincler pisip sisiyor ama misir ayni kaliyor. Fotografa aldanmayin o kadar misirli olmuyor (ki olsa benim icin sakincasi yok :) ama). Ben fotograf cekecegim diye misirlarini secip secip tabagin altina koydum cevirdigimde misirlar kendini gostersin diye. Ama fazla misir koymusum herhalde ki ters cevirdigimde pek duzgun cikmadilar. 

Bu arada pilavin suyunu da cok az azaltiyorum, misir su salabilir diye. Soyle ki her bardak pirincin suyundan 1 parmak eksiltiyorum. Dikkat her bardak sudan degil. Ben 1'e 1,5 olcu ile yapiyorum. Yani 2 bardak pirinc kullanacaksam ayni bardakla 3 bardak sicak (kaynar) su kullaniyorum. Pirincim 2 bardak oldugu icin 3 bardak suyun 2 bardaginda 1'er parmak eksik su iyi oluyor. 

Bir de bilmenizi isterim doktorlar konservelerin sagliga zararli oldugunu soyledigi icin dondurulmus misir kullaniyorum, tabi tercih sizin...

MALZEMELER:
  • 2 su bardagi baldo pirinc
  • 1 su bardagi donmus misir
  • 3 su bardagi su (2 parmak eksiltiyorum)
  • Sivi yag
  • Tereyag
  • Tuz

YAPILISI:
  1. Pirinci yikayip suzup siviyag ile guzelce kavuruyoruz.
  2. Yagini yakmadan olabildigince kavuruyoruz ki pilavimiz tane tane olsun.
  3. Kavrulmus pirinclerin ortasini acip misiri ve tereyagini ekliyoruz.
  4. Biraz karistirip tuzunu da ekledikten sonra kaynar su ilave ediyoruz.
  5. Goz goz olana dek normal ates vererek pisiriyoruz.
  6. Sonra bir sure de cok kisik ates veriyoruz.
  7. Altini kapatip en az 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz.
*Ben onceden celik tencereyle yapiyordum, bu yuzden ocagi daha kisa surede kapatiyordum ve kapagin altina kagit havlu koyarak dinlenmeye aliyordum. Eger celik tencerede yapiyorsaniz oyle yapmanizi tavsiye ederim.

*Yeni bir teflon kalin taban pilav tenceresi aldim ve bu tencerede oncekine gore daha fazla kisik ateste tutuyorum ve ocagi kapattiktan sonra hic kapak acmadan (kagit havlu koymadan) dinlendiriyorum.

*Hangisinden daha memnunsun derseniz konu pilavsa teflon tenceremden cok  memnunum.  

11 yorum:

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Nefos bir pilav olmus.

Erguvan Vakti dedi ki...

Eline sağlık,yemeklerin yanına çok yakışır,sevgiler canım.

canbogazdan dedi ki...

Tesekkur ederim :)

olsada yesek suzan dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor, hayırlı yolculuklar görüşmek üzere canım...

canbogazdan dedi ki...

Tesekkur ederim canim :)

Hayat Cafe dedi ki...

Canım iyi yolculuklar.
Hayırlısıyla gidip,gelirsin inşallah..
Mısırlı pilav oluda sevilmezmi :))
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.

canbogazdan dedi ki...

Sagolasin canim, opuyorum ben de :)

zeymuran dedi ki...

arada sırada bende yaparım,güzel olur,elerıne sağlık canım

mutfaksoleni dedi ki...

ellerine sağlık.bloguma ziyaretini beklerim

disal dedi ki...

bencede mısırın fazla olmasının bi sakıncası yok..bende çok severim:)ellerine sağlık nefis görünüyor..iyi yolculuklar bu arada..

canbogazdan dedi ki...

Guzel yorumlariniz, iyi dilekleriniz icin hepinize ayri ayri cok tesekkur ederim :)