MALZEMELER:
- 1 kg. cilek
- 1 kg. toz seker
- Yarim limonun suyu
- Cilekleri guzelce yikayip saplarindan ayiriyoruz.
- Sulari suzulen cilekleri derin ve buyuk bir tencereye cilek ustune toz seker yine cilek ve ustune toz seker seklinde yerlestirip buzdolabina kaldiriyoruz.
- Buzdolabinda 24 saat sonra aksam disariya cikarip 12 saat de oda sicakliginda bekletiyoruz.
- Sulanmis sekeri erimis cileklerin icinde oldugu tencereyi orta ocaga yerlestirip normal atese koyuyoruz, 40- 45 dakika kadar köpüklerini ala ala pisiriyoruz.
- Limon suyunu ekleyip atesi kisiga aliyoruz ve 5dk. sonra kapatiyoruz.
- Sicak receli hemen kavanozlara bosaltiyoruz ama soguyana dek kapaklarini kapatmiyoruz.
- Receller soguyunca kapaklarini kapatabiliriz. Nefis ev yapimi recelimiz hazir, afiyet olsun :)
* Benim 3 kucuk kavanoz + kucuk bir kase recelim oldu bu olculerle.
2 yorum:
en sevdiğim reçel çeşidir ellerine sağlık ....
sagolasin, sevgiler :)
Yorum Gönder