Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Mayıs 2011 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ



MALZEMELER:
  • 1 kg. cilek
  • 1 kg. toz seker
  • Yarim limonun suyu

 
Çilek + Toz şeker (ilk hali)



 
Çilek sulanmış + Şeker erimiş
(Pişirmeye başlarken)


YAPILISI:
  1. Cilekleri guzelce yikayip saplarindan ayiriyoruz.
  2. Sulari suzulen cilekleri derin ve buyuk bir tencereye cilek ustune toz seker yine cilek ve ustune toz seker seklinde yerlestirip buzdolabina kaldiriyoruz.
  3. Buzdolabinda 24 saat sonra aksam disariya cikarip 12 saat de oda sicakliginda bekletiyoruz.
  4. Sulanmis sekeri erimis cileklerin icinde oldugu tencereyi orta ocaga yerlestirip normal atese koyuyoruz, 40- 45 dakika kadar köpüklerini ala ala pisiriyoruz.
  5. Limon suyunu ekleyip atesi kisiga aliyoruz ve 5dk. sonra kapatiyoruz.
  6. Sicak receli hemen kavanozlara bosaltiyoruz ama soguyana dek kapaklarini kapatmiyoruz.
  7. Receller soguyunca kapaklarini kapatabiliriz. Nefis ev yapimi recelimiz hazir, afiyet olsun :)
* Benim 3 kucuk kavanoz + kucuk bir kase recelim oldu bu olculerle.

2 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

en sevdiğim reçel çeşidir ellerine sağlık ....

canbogazdan dedi ki...

sagolasin, sevgiler :)