MALZEMELER:
- 5-6 adet mantar
- 4-5 adet kemiksiz tavuk but bonfile
- 3 adet yesil biber
- 2 domates
- 1 kuru sogan
- 1 cay kasigi kadar domates salcasi (fazla olmasin)
- 1 cay kasigi toz kirmizi biber
- tuz
YAPILISI:
- Kemiksiz tavuk etlerini guzelce yikayip kusbasi dogruyoruz.
- Tencereyi isitip kusbasi tavuk etlerini tencereye aliyoruz, karistirarak pisirmeye basliyoruz.
- Kusbasi tavuk etlerinin her yerinin rengi degisince yemeklik dogradigimiz sogani ekleyip kapak kapatiyoruz. Hic yag koymuyoruz, tavuk etinin yagi ve suyu yeterli.
- Soganlari ekledikten bir kac dakika sonra salca ve kirmizi toz biberi ekleyip karistiriyoruz.
- Hemen ardindan yemeklik dogradigimiz biberleri koyuyoruz ama karistirmiyoruz.
- Hizli bir sekilde mantarlari yikayip soyup dogruyoruz ve tencereye ilave edip karistiriyoruz. Hizli olmazsaniz mantarlar kararir.
- Son olarak domatesleri yikayip kabuklarini soyup irice dogruyoruz.
- Domatesle beraber tuzu da ekleyip son kez karistiriyoruz ve 5-6 dakika sonra domatesler cok ezilmeden ocagi kapatiyoruz.
*Tavugun yagi bizim icin yeterli bu yuzden ne sivi yag ne de kati yag kullanmadik.
*Yemegimize hic su da koymadik. Cunku tavuk etini ve sebzeleri kendi sulariyla pisirdik.
*Kemiksiz but yerine tavuk gogus eti de kullanabilirsiniz ancak gogus eti lezzetsiz oluyor.
3 yorum:
mantar yemiyorum ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
sagolasin ablacim. öpüyorum
benzer tarifi bu gün yapmıştım :)) salçalı da güzel gözüküyor :)
Yorum Gönder