Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Mayıs 2011 Cumartesi

YAĞSIZ MANTARLI TAVUK SOTE



MALZEMELER:
  • 5-6 adet mantar
  • 4-5 adet kemiksiz tavuk but bonfile
  • 3 adet yesil biber
  • 2 domates
  • 1 kuru sogan
  • 1 cay kasigi kadar domates salcasi (fazla olmasin)
  • 1 cay kasigi toz kirmizi biber
  • tuz

YAPILISI:
  1. Kemiksiz tavuk etlerini guzelce yikayip kusbasi dogruyoruz.
  2. Tencereyi isitip kusbasi tavuk etlerini tencereye aliyoruz, karistirarak pisirmeye basliyoruz.
  3. Kusbasi tavuk etlerinin her yerinin rengi degisince yemeklik dogradigimiz sogani ekleyip kapak kapatiyoruz. Hic yag koymuyoruz, tavuk etinin yagi ve suyu yeterli.
  4. Soganlari ekledikten bir kac dakika sonra salca ve kirmizi toz biberi ekleyip karistiriyoruz.
  5. Hemen ardindan yemeklik dogradigimiz biberleri koyuyoruz ama karistirmiyoruz.
  6. Hizli bir sekilde mantarlari yikayip soyup dogruyoruz ve tencereye ilave edip karistiriyoruz. Hizli olmazsaniz mantarlar kararir.
  7. Son olarak domatesleri yikayip kabuklarini soyup irice dogruyoruz.
  8. Domatesle beraber tuzu da ekleyip son kez karistiriyoruz ve 5-6 dakika sonra domatesler cok ezilmeden ocagi kapatiyoruz.
*Tavugun yagi bizim icin yeterli bu yuzden ne sivi yag ne de kati yag kullanmadik.
*Yemegimize hic su da koymadik. Cunku tavuk etini ve sebzeleri kendi sulariyla pisirdik.
*Kemiksiz but yerine tavuk gogus eti de kullanabilirsiniz ancak gogus eti lezzetsiz oluyor. 

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

mantar yemiyorum ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagolasin ablacim. öpüyorum

Unknown dedi ki...

benzer tarifi bu gün yapmıştım :)) salçalı da güzel gözüküyor :)