Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Mayıs 2011 Çarşamba

HAVUCLU TERBIYELI TAVUK SUYU ÇORBA


TERBIYELI SEHRIYELI TAVUK SUYU CORBA

               Bayiliyorum bu corbaya himmm... Her gun olsa hayir diyemem herhalde. Esim bugun cok yorgundu. Neler var diye mutfaga girdiginde ooo ben hemen kendime gelirim dedi corbayi gorunce :) 

MALZEMELER:

Tavuk Suyu İçin:
  • 1 adet  kemiksiz but bonfile
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 cay kasigi tuz
  • su

Çorba İçin:
  • Hazirladigimiz tavuk suyu + su (toplamda 8 bardak)
  • 1 adet havuc
  • 1 cay bardagi tel sehriye
  • 3 cay kasigi tuz
  • Az karabiber


Terbiye İçin:
  • 1 adet limon
  • 1 yumurtanin sarisi
  • 1 yemek kasigi un (ne tepeleme ne silme)


YAPILISI:

Tavuk Suyu
  1. Oncelikle tavuk etini guzelce yikiyoruz, mumkunse sicak suyla.
  2. Yikadigimiz eti kucuk boy bir tencereye koyuyoruz ustune goz karari (ustunu gececek) kaynar su dolduruyoruz.
  3. Kuru sogani soyup onu da tencereye koyuyoruz ve ocagi yakiyoruz.
  4. Tuzu da atalim.
  5. Su kaynayana kadar harli ates, sonra kisik atese alip 30 dk. hasliyoruz. 
  6. Sonra tencereden tavuk etini catalla bir tabaga cikariyoruz.
  7. Sogani kullanmayacagiz, catalla cikarip cope atiyoruz.
  8. Tavuk suyumuzu ince tel suzguyle suzuyoruz.
  9. Ben surahiye suzuyorum. Benimki 4 bardak cikti.

Çorba:
  1. Surahiye suzdugumuz tavuk suyunu haslama yaptigimiz tencereden daha buyuk bir tencereye bardakla olcuyoruz ve icme suyu ekleyerek 8 bardaga tamamliyoruz. 
  2. Ocagi yakiyoruz.
  3. Su isinirken havucu yikayip soyup rendeliyoruz, haslanmis tavuk etini elimizle didikliyoruz.
  4. Havuc rendesini ve didiklenmis tavuk etini suyun kaynamasini beklemeden tencereye ilave ediyoruz.
  5. Tenceredeki su kaynayinca tel sehriyeyi ekleyip tuzunu da koyuyoruz.
  6. Tel sehriyeleri 10 dk. pisiriyoruz.
  7. Bu arada terbiyeyi hazirliyoruz. 
  8. Limonun suyunu cikariyoruz.
  9. Yumurtayi kirip sarisini aliyoruz ve limon suyuna ekleyip cirpiyoruz tel cirpiciyla.
  10. Unu da ekleyip(sakin tepeleme olmasin) tekrar cirpiyoruz. Terbiyenin koyu olmasi gozunuzu korkutmasin cunku tencereden su alacagiz.
  11. Kepceyle tencereden su alip terniyeyi ilitiyoruz.
  12. Sehriyeler pisince (10 dk. yeterli oluyor) ilittigimiz terbiyeyi tencereye ilave edip yine tel cirpici ile karistiriyoruz.
  13. Terbiyeyi ekledikten 6-7 dk. sonra ocagi kapatiyoruz.
  14. Corbanizi gerekenden fazla pisirdiyseniz ya da atesini cok verirseniz suyu azalip koyulasabilir. Ama endiseye gerek yok. Koyulastiysa ocagi kapatmadan 5 dk. once su ekleyebilirsiniz. 
  15. En son ocagi kapattigimizda cay kasiginin ucuyla corbaya karabiber atiyoruz. 

AFIYET OLSUN :)

NOT: Ev yapimi tavuk suyu kullandigimiz icin hic yag kullanmadik.

6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

telşehriye tavuksuyuyla çok güzel oluyor.ellerine sağlık canım.çok güzel.sevgiler.

CANBOGAZDAN dedi ki...

sagolasin ablacim, opuyorum :)

kusburnu dedi ki...

İlk defa tavuk suyu corba yaptim, muhtesem oldu, tarif icin tesekkurler :)) hastaliklara birebir..

CANBOGAZDAN dedi ki...

Cok sevindim canim, afiyet olsun :)

Adsız dedi ki...

Tesekkurler cok güzel bir tarif süper oldu ;)

CANBOGAZDAN dedi ki...

afiyet olsun :)