Hafif bir tatli mi caniniz istedi ya da az zamanda farklilik yaratmak mi istiyorsunuz?
Bunu deneyin derim...
MALZEMELER:
- 1 yumurta
- 1 su bardagi un
- Bir cimdik tuz
- Süt
- Hazir cikolata sosu
- Meyva (Kivi, muz, çilek...)
- Sıvı yag
YAPILISI:
- Oncelikle yumurtayi cirpiyoruz. Icine biraz sut koyuyoruz.
- Sonra un ve bir cimdik tuz.
- Puruzsuz olmasi icin tel cirpiciyla karistiriyoruz.
- Kek hamurundan sivi, akiskan bir hamur elde edene dek yavas yavas sut ekliyoruz.
- Fazla sivi olursa un ilave edebilirsiniz.
- Krep tavasini isitip yagliyoruz. Sadece ilk seferde yaglamak yeterli oluyor.
- Bir kepce yardimiyla hamurdan alip krep tavamizin tabanini kaplayacak kadar hamuru isinmis krep tavasina dokuyoruz ve kisik ateste pisiriyoruz.
- Bir yuzu pisince (kenarlardan kalkma yapar belli olur) diger yuzunu cevirip onu da pisiriyoruz.
- Hamur bitene kadar ayni islemi yapiyoruz.
- Sira beyaz cikolata sosunda.
- Toz haldeki sosu paketin ustunde yazilandan daha az sut ile pisiriyoruz ki biraz koyu bir kivam olsun.
- Karistirarak pisirdigimiz sosu (kabuk baglamamasi icin ara ara karistirarak) sogumaya birakiyoruz.
- Sos sogurken meyvalari kucuk kucuk dogruyoruz.
- Iliyan sosun yarisini meyvalarla (meyvalardan susleme icin biraz ayiralim) karistirip kreplerin ortasina paylastiriyoruz.
- Krepleri bohca gibi kapatip kalan sosu ustlerine dokuyoruz.
- Ayirdigimiz meyvalarla susleyip servis ediyoruz.
2 yorum:
Pratik lezzetler favorim olmuştur her zaman :)
Bu şık ve leziz krepleri de denemek istiyorum ,inşAllah seninkiler kadar güzel yapabilirim :)
Sevgilerimle..
Eminim daha guzelini yaparsin canim :)
Yorum Gönder